Protagio eerlijke cloud

Het internet moet eerlijker, duurzamer en rechtvaardiger oftwel... beter!

Protagio doet dit door op een eerlijke, duurzame manier IT infrastructuurdiensten te leveren, oftwel clouddiensten. Op een manier die echt eerlijk is.

Ons verhaal

Toen ProcoliX in het jaar 2000 werd opgericht zag de wereld van het internet er heel anders uit: het internet droeg nog de belofte van een vrijere wereld, een plek waar je snel in contact kon komen met gelijkgestemden over de hele wereld. Niet beperkt door de traagheden van brieven of drukwerk, toen 'multimedia' nog hip en nieuw was. Een wereld waarin niemand nog echt keek naar de gevaren van profiling en door algoritmen gestuurde manipulatie van grote groepen mensen.

ProcoliX

Ook in de begindagen van ProcoliX was vrijheid een groot thema. ProcoliX verstuurde gebrandde Linux CD's per post op en nam deel aan verschillende opensource projecten en verenigingen. Daardoor en door gebruik te maken van de mogelijkheden om met opensource software hoog beschikbare systemen te bouwen wist ProcoliX verschillende maatschappelijk betrokken klanten aan zich te binden. Voorbeelden hiervan zijn het Leger des Heils en de Groene Amsterdammer.